U.R.2420.Bölge Küçükçekmece Rotary Kulübü

Rotary nin Geleceği Sizin Ellerinizde...

• Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Anasayfa Haberler U.R.2420.Bölge Haberleri (2010-2011) 9.GRUP KULÜPLERİ ORTAK PROJELERİ BELİRLENDİ

9.GRUP KULÜPLERİ ORTAK PROJELERİ BELİRLENDİ

E-posta Yazdır

alt9.grup kulüpleri başkanları olarak GY Rtn. Güray ERTEM in evinde yapılan toplantıda 9. grup kulüpleri olarak birlikte gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizi belirledik.

1.Grup Olarak Mikrokredi Projesi;
Tüm kulüplerimiz Edirne kulübümüz koordinasyonunda birer adet mikrokredi projesi gerçekleştireceklerdir.
Teyid edilen, toplam TL 51 000.- tutarlı,  proje kredi tutarları dağılımı şöyledir;
Bahçeşehir                  TL   9 000.-
Çerkezköy                  TL   6 000.-
Silivri                          TL   3 000.-
K.Çekmece                  TL 15 000.-
Edirne                         TL   9 000.-
Çorlu 100.Yıl                TL   6 000.-
Yeşilköy                       TL   3 000.-

2.       Edirne 2.Beyazıt Külliyesi Sesli Rehber  Düzeni Projesi;
Geçen yıl 250K kişinin ziyaret ettiği,  Avrupa Müzecilik Ödülü kazanmış külliyeye, 7 ayrı lisanda seçmeli yayın
yapılabilen 24+24 kulaklık seti içeren bir sesli rehber ve tanıtım sistemi yaptırılacaktır. Proje Edirne Üniversitesi ile birlikte
ortak gerçekleştirilecek ve böylece 2420.Bölgemizin birkaç yıl önce bu külliyeye yapmış olduğu güzel projeyi tamamlayan,
hizmette devamlılık mesajlı bir proje 9.Grup kulüpleri  tarafından gerçekleştirilmiş olacaktır.
Edirne’ye son ziyaretimde müze müdürü Enver Şengül ile bir ön görüşme yaptık, projemizden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Edirne kulübü başkanımız Rtn.Serhat Ceylan önümüzdeki hafta rektör Enver Duran ile bir görüşme yaparak projemize katılmaları
doğrultusunda bir protokol düzenleyerek, olabilirse imza teati etmeye çalışacak.

3.       Rotary Kayak ve Dinlenme Gezisi  Projesi;
Gurup projelerine ve bölgemizin  okul inşaatına  destek amaçlı olarak, Bulgaristan’da bir kayak ve SPA merkezine, okulların 
ara tatili döneminde ve 200-300 kişi hedeflenerek, çok uygun şartlarda 4-5 günlük bir “Rotary Gezisi”  düzenlenecektir.
Hedeflenen yer; Bansko kayak merkezinde Katorino Hotel.
Çalışmalarımıza Bulgaristan’dan Pyrgos Rotary Kulübü de destek oluyor.
Geziye katılan dostlarımızın vize ihtiyaçları Edirne kulübümüz tarafından çözümlenecektir.

4.       Uluslararası Deniz Kültürü Festivali Etkinliklerine Aktif Katılım Projesi;
Aktif olarak Rotary tanıtımı vede sigara ve uyuşturucu ile mücadele hedeflenen projede, dünyaca ünlü deniz bilimi adamı kaptan Kusto( Cousteau )’nun ülkemize gelecek olan ekibine 17-19 Eylül 2010 tarihleri arasında, Bahçeşehir kulübümüz koordinasyonunda halka açık bir sunum yaptırılacak, bir yemek düzenlenecek, çocuklara denizin tanıtılmasını sağlayacak etkinlikler yapılacaktır.
Çocuklar ile oluşturulacak iletişimde rotary tanıtımı iki ayrı slogan ile yapılacaktır;“ Deniz Yaşamdır “    ve    “ Sigara ve Uyuşturucu: Bize  Yakın Duran Katiller “

5.       Zihinsel ve Bedensel Engelliler Atölyeleri İhtiyaçlarının Temini Projesi;
Çorlu 100.Yıl kulübümüzün koordinasyonunda, okul yönetimi tarafından yardım talebi yapılan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ve inşaatlarını Çorlu Sakatlar Derneğinin yaptığı  “ Çorlu Sakatlar Derneği  İlköğretim Okulu ve Çorlu Sakatlar Derneği  İş Okulu “  ‘nun ihtiyaçlarının temini için;
a.       Ahşap Atölyesi Tezgahları ile Alet Edavatı
b.      Hobi ve Deri Atölyesi Makineleri  ile Alet Edavatı
c.       Giyim ve tekstil Atölyesi Makineleri  ile Alet Edavatı
 malzemeleri Çorlu 100.Yıl ve Silivri kulüplerimizce gerçekleştirilecek 2 yada 3 MG Eşli Bağış projesi ile 9.Grup kulüplerimizce temin edilecektir.Bu projede 9.Grup kulüplerimiz, Çorlu Sakatlar Derneği, Çorlu Lions kulüpleri birlikte hareket edeceklerdir.Projemiz sayesinde toplam 120 çocuk kapasiteli okulda;  20  eğitilebilir zihinsel engelli çocuğun meslek sahibi olma şansı olacaktır.

6.       Eşlerimizin Beyaz Baston Projesi;
2420.Bölge 9.Grup Rotary Kulüpleri Eşleri, Dalyan İnnerwheel ve Lions Kulüplerinin, 800 üyesi olan Altı Nokta Körler Derneği ile  ortak çalışmaları sonunda ortaya, 2 fazlı  güzel ve çok yönlü bir proje çıkıyor!.. 
 A.      İlk fazda kulüpler, sponsorlar vasıtasıyla iç piyasadan temin edecekleri bastonları “ 15 Ekim “ Dünya beyaz baston Günü “ yapılacak toplu ziyaret ile derneğin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı için kullanımına verilecek.
 B.      İkinci fazda ise, Bahçeşehir kulübümüzün 9.Grup adına gerçekleştireceği MG Eşli Bağış projesi ile USA, Kanada yada Almanya’dan temin edilecek daha özellikli bastonlar yine yapılacak toplu ziyaret ile, derneğin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı için, kullanımına verilecek.

7.  Proje tutarları ile bölge rekoru kırma nitelikli,  iki güzel proje
 A.      Bunlardan ilki Çorlu 100.Yıl kulübümüzle ilgili; bu kulübümüz bu dönem içerisinde ve 2010 yılı sonuna kadar bitirilmek üzere Proforma tutarı  1.2 milyon Euro  tutarlarına ulaşan bir “ CNC Atölyesi Oluşturma&CNC Programları Temini&Gerekli Eğitmen Eğitimleri “  başlıklı çok önemli bir EĞİTİM PROJESİ’ni  Milli Eğitim bakanlığının Çorlu “ Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  okulunda; çok mütevazi bir şekilde,  gönül birliği ederek tamamlamaya çalışıyorlar ve projenin sonuçlanması ile ilgili müjdeli haber sanırım Eylül 2010 sonunda rotary ailemize duyurulabilecek. Okul müdürü Caner Baysal kulüp üyeleri ile birlikte yaptığımız ziyaret sırasında beni çok etkiledi; ekibini yüceltebilen, değerlerimize sahip çıkan akıllı ve aydın bir öğretmen…
 B.      Bir diğer güzel gelişme de, eşlerimizin gözetimindeki polio kutularımız ile ilgili; ki sanıyorum bu gönülden çalışma da  toplanan tutar  ile ve hemen Temmuz 2010 başında toplanması özellikleri ile bölge rekoru kırma nitelikli, Edirne kulübümüzde eşler ilk polio kutularını, içine USD 2000.- küsur toplayarak doldurdu. İlk fırsatta kutuyu takdim edecekler ve Paul Harris dostluğu müracaatı yapacaklar.
alt

alt

Bu yazıyı sosyal paylaşım sitenize ekleyin.
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP

Yorum ekle